Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Svenska Skidförbundet gör en stor satsning på 20 miljoner kronor för att stärka föreningar och distrikt. FOTO: Bildbyrån.

Svenska Skidförbundet gör en stor satsning på 20 miljoner kronor för att stärka föreningar och distrikt. FOTO: Bildbyrån.

Skidförbundet satsar 20 miljoner på utveckling

Svenska Skidförbundet har beslutat att göra en rejäl satsning på 20 miljoner kronor för att utveckla skid- och snowboardidrotten i Sverige över de kommande tre åren, skriver man i ett pressmeddelande.
Fokus är att stärka föreningar och distrikt, för att ge ännu bättre förutsättningar både lokalt och regionalt.

Satsningen spänner över de viktigaste utvecklingsområden som finns i den gemensamma strategin – Strategi 2026 – och syftet är enkelt. De ska bli fler och bättre. Det handlar konkret om att arbeta för fler anläggningar, rekrytering av nya till skid- och snowboardidrotterna, utbildning och även elit och landslag.

– Det är en närmast historisk satsning som omfattar allt från ett ordentligt föreningsstöd till resurser för att stärka utvecklingen i distrikten. En av de viktigare delarna i satsningen är att stärka samarbetet över grenar, mellan distrikt och föreningar – helt enkelt att arbeta mer tillsammans, säger Karin Mattsson, ordförande Svenska Skidförbundet.

Sverige är på väg ur coronapandemin och staten har tillfört extra pengar för att återstarta idrotten. Svenska Skidförbundet har som alla idrotter drabbats inom olika områden, men har överlag klarat pandemin på ett bra sätt. Därför är fokus på satsningen snarare att accelerera utvecklingen än att återstarta den, även om det också behövs.

– Det här är ett angeläget besked till alla som är engagerade inom svensk skid- och snowboardidrott. Att göra en riktig kraftsamling och verkligen satsa extra pengar, när det kanske behövs som allra mest. Vi som förbund ska göra allt vi kan för att ge våra föreningar och distrikt de allra bästa förutsättningar att accelerera sin egen utveckling. Vi kommer inom kort att informera mer i detalj om hur föreningarna kan ta del av dessa extra resurser, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Senaste nyheterna

Team Ramudden blev totalvinnare i Visma Ski Classics lagtävling förra vintern. Nu jagas de av Lager 157 Ski Team och övriga lag när säsong XII startar i Orsa Grönklitt. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Sju svenska Pro Team i Visma Ski Classics

Om en dryg vecka drar Visma Ski Classics säsong XII igång. I år är premiären i Orsa Grönklitt och SVT och Vinterstudion sänder hela Pro Touren. Inför säsong XII är det hela sju svenska team av de 35 ...
Krista Pärmäkoski och Kerttu Niskanen är förstås två av åkarna i Finlands trupp till världscupe i Davos. FOTO: Harald Steiner, GEPA Pictures/Bildbyrån.

Finlands trupp till världscupen i Davos

Finland skickar sju damer och sjud herrar till helgens världscuptävlingar i Davos, Schweiz. På lördag är det sprint i fri stil och på söndags distanslopp i fri stil över 10 och 15 kilometer.
Jonna Sundling har slängt gipset och nu väntar fortsatt rehb. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Jonna Sundling fri från gipset

Jonna Sundling är fri från sitt gips efter skadan hon ådrog sig vid den svenska säsongspremiäeren i Gällivare. Nu är hon redo för rehabträning meddelar Svenska skidförbundet på onsdagskvällen. – Avgi...